2 DONDE VAS ITA: EL NIÑO CON EL PIJAMA DE RAYAS

EL NIÑO CON EL PIJAMA DE RAYAS

09 abril 2008

EL NIÑO CON EL PIJAMA DE RAYAS

John Boyne

Editorial: Salamandra
Edición: 15ª Enero 2008
Pàginas: 219
ISBN: 978-84-9838-079-8
Estado: Disponible
Propietario: Mila

"Para Jamie Lynch"


Hace poco que en un viaje fugaz con vuelos low cost, Mila y yo nos fuimos hasta Polonia, y allí visitamos Varsóvia, Cracóvia y Wroclam.

En ese viaje, donde visitamos muchas zonas escenarios de la Polonia nazi, nos sensibilizamos con el tema de la segunda guerra mundial. Creo que todos hemos leído en algún momento el diario de Anna Frank o hemos visto la película de la Lista de Schlinder.

Este libro se trata de una novela más sobre la vida en los campos de refugiados de la segunda guerra mundial, concretamente la história se narra en el famoso campo de Auschwitz, donde el hijo de un comandante del tercer reich es trasladado junto a su família. El es pequeño y no entiende que es lo que pasa a su alrededor, no entiende porque el vive a un lado de la alambrada y su mejor amigo vive en el otro.

Se trata de un libro que nos explica la vida en un campo de concentración pero bajo el punto de vista de un niño, hijo del comandate del campo, al cual nadie le explica nada por el simple hecho de ser pequeño.

Mi reciente visita a este campo, ha ayudado, a que mi imaginación, recuerde exactamente las imagines del campo, recree exactamente la casa donde vive el niño y por tanto situe exactamente la narración

Ellos también han hablado...

2 comentarios:

Spitfire dijo...

Fa un parell de mesos que me'l vaig llegir... i és senzillament genial. Ho reconec, m'encanten els llibres i novel·les que tracten sobre la IIWW, i aquest no podia ser menys... i el fet de que l'acció estigui descrita des del punt de vista d'un nen, doncs fa que sensibilitzi encara més al lector. Del final, millor no diré res, pels que encara no l'hagin llegeit. Altament recomanable!

Vas estar al camp de concentració d'Austwitch? Quinaaa enveja!! :'( Algun dia (segurament força llunyà) hi he d'anar jo... És que la gran majoria de llibres que m'han marcat són sobre la IIWW i l'exetermini nazi; sense anar més lluny, ara m'estic llegint per 2on cop el Diari d'Anna Frank :P Apa, muxus!

PD: aquest finde li donaré als meus pares un CD amb les fotos de Bilbao per a que el portin el diumenge a Montjuïc; és per tu, que els teus pares es van deixar la càmara dissabte a la tarda i vam fer les fotos amb la nostra ;)

lizquies dijo...

Doncs si t'agrada la temàtica, crec que un llibre imprescindible és el de la Llista d'Schlinder. La pel.lícula és suprema, però el llibre és molt bo, així es que si el vols llegir, el tinc per casa.

D'altra banda, al cine hi ha una peli també ambientada amb els camps de concentració, i és els falsificadors, un altre punt de vista força bo.

Per últim, informar-te que anar a Austwitch és molt fàcil i barat. Ryanair té un lowcost a Krakovia i des d'allà el millor es contractar un viatge organitzat, ja que no recomano baix cap concepte entrar per lliure. Hi ha tours guiats en anglés, però el millor es contractar un en espanyol, no únicament per l'idioma, sino per la gent, no es el mateix un grup de 10 pax que un de 30.

PD: Si fas click a l'enllaç de flick veuràs les fotos